[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Een grote verscheidenheid aan dieren houdt het Groen Leefpark levend. Zelfs als er even geen mensen zijn en er minder wordt verbouwd. Alle dieren kunt u in hun unieke leefomgeving komen bewonderen. De dieren die er voor geschikt zijn, kunt u ook voeren, aanraken of zelfs knuffelen. Wij vinden het belangrijk om mens en dier zoveel mogelijk met elkaar in contact te brengen.

Groenhorst

Zo heeft het Groenhorst College binnen de deuren een aquarium met vissen. Maar ook meer exotische dieren kunt u binnen aantreffen. Denk aan de vogelspin, gerbils, gekko’s, hagedissen, leguanen en diverse slangensoorten. Om het geheel compleet te maken zijn er muizen en hamsters binnen de school.

Een koe, een mini Shetlander pony en diverse rassen geiten kunt u aantreffen op het buitenterrein. Vergeet ook niet de kleinere dieren zoals de cavia’s, ganzen, diverse rassen kippen en konijnen en de volièrevogels zoals parkieten en kanaries die u kunt vinden in het praktijkgebouw van het Groenhorst.

Kinderboerderij

De naastgelegen kinderboerderij is evenals het Groenhorst vrij toegankelijk. De boerderij huisvest binnen een prachtig tropisch aquarium. Ook kunt u de bijzondere regenboogkikkers bewonderen en zijn er appelslakken aanwezig. Er zijn allerlei soorten muizen, kleur- en dwergmuizen,  aanwezig. Chinchilla’s en cavia’s kunnen natuurlijk op een echte kinderboerderij niet ontbreken. En voor de kinderen die van speuren houden: probeer eens een wandelende tak te ontdekken in het groen!

Pony’s, varkens, geiten, de koe en verschillende rassen schapen zijn de grootste dieren die u aantreft op het buitenterrein. Verder is de kinderboerderij in het bezit van Chinese boomeekhoorns. Er zijn ook katten, konijnen, verschillende rassen duiven, eenden en kippen. Ten slotte moeten we de fleurige parkieten en de kwartels niet vergeten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]